Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα... Πόσοι το θυμήθηκαν;; Όποιος νοιάζεται δεν ξεχνά...!!!!

Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία σήμερα... Πόσοι το θυμήθηκαν;; Όποιος νοιάζεται δεν ξεχνά...!!!!

Η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (International Day of Persons with Disabilities) καθιερώθηκε το 1992 με απόφαση της γενικής συνέλευσης του ΟΗΕ και τιμάται κάθε χρόνο στις 3 Δεκεμβρίου.

Η επιλογή της ημερομηνίας αυτής συνδέεται με την υιοθέτηση από το διεθνή οργανισμό στις 3 Δεκεμβρίου 1982 του προγράμματος δράσης για τα ΑΜΕΑ, το οποίο οδήγησε στην υπογραφή της διεθνούς Σύμβασης για τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία στις 30 Μαρτίου 2007 (Η Κύπρος την κύρωσε το 2011 και η Ελλάδα το 2012).

Η Ημέρα αυτή δίνει την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με αναπηρία.

Σύμφωνα με στοιχεία του ΟΗΕ (2014), γύρω στο 1 δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο πάσχουν από κάποιας μορφής αναπηρία, το 80% των οποίων ζει στις αναπτυσσόμενες χώρες.

Ολοι διαφορετικοί, όλοι ίσοι..!! Ολοι έχουμε ίσα δικαιώματα στη ζωή!!!

 

 Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε μέρα είναι μια ευκαιρία να βρίσκουμε τρόπους και λύσεις που θα συμβάλλουν σε μια ισότιμη κοινωνία με ίσες προοπτικές για όλους!!!!

ΕΧΕΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ;;; ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ...

Είναι θέμα παιδείας, νοημοσύνης, αξιοπρέπειας για να το σκεφτείς και δυστυχώς οι «μάγκες» αυτοί δεν κατέχουν τίποτα από όλα αυτά.

Οι άνθρωποι που ζουν σε μια κοινωνία, οφείλουν να διευκολύνουν τους συνανθρώπους τους, ειδικά εκείνους που το έχουν περισσότερο ανάγκη. Αντί αυτού, η διευκόλυνση γίνεται πάντα και μόνο προς όφελος δικό τους. Δεν καταλαβαίνουν το λάθος τους, γιατί το θεωρούν κάτι τελείως ξένο από την δική τους κατάσταση.

Μόνο που αυτό που δεν θυμούνται είναι ότι η αναπηρία είναι μια κατάσταση που μπορεί να βρεθεί ο καθένας…

 

ΜΟΝΟ ΤΩΝ ΣΕΒΑΣΜΟ ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝ !!!!

https://

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ