ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ... εικόνες

ΧΡΙΣΤΙΑΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ, ΠΙΑΝΟΥΝ ΤΑ ΟΠΛΑ... εικόνες

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ ΗΡΩΙΔΕΣ...ΠΟΥ ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ !!!

ΓΙΑΤΙ ΑΡΑΓΕ ΦΕΥΓΟΥΝ, ΣΧΕΔΟΝ, ΜΟΝΟ ΟΙ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙ;;;

Στον πόλεμο κατά του Ισλαμικού Κράτους δεν τάσσονται μόνο άνδρες, άλλα και γυναίκες, οι οποίες δεν διστάζουν να πιάσουν τα όπλα, διεκδικώντας ένα φωτεινό και ειρηνικό μέλλον για τα παιδιά τους.

Η Βαβυλώνια είναι μία από αυτές τις γυναίκες, που έχει αφήσει πίσω της δύο παιδιά και τη δουλειά της, για να ενταχθεί σε μια χριστιανική πολιτοφυλακή που μάχεται κατά του ISIS.

«Μου λείπει ο Λιμάρ και η Γκαμπριέλα και ανησυχώ γιατί θα πρέπει να είναι πεινασμένοι, διψασμένοι και να κρυώνουν. Αλλά προσπαθώ να τους πω πως αγωνίζομαι για να προστατεύσω το μέλλον τους», λέει στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο σύζυγος της Βαβυλώνια είναι και αυτός στρατιωτικός και ήταν αυτός που την προέτρεψε να πιάσει τα όπλα και να αγωνιστεί «κατά της ιδέας πως η γυναίκα είναι δεν είναι καλή για τίποτε άλλο παρά μόνο το νοικοκυριό».

Οι Σύριοι Χριστιανοί ανήκουν στην ανατολική χριστιανική παράδοση και προσεύχονται στα Αραμαϊκά. Εχουν τόσο ορθόδοξα όσο και καθολικά «κλαδιά» και αποτελούν περίπου το 15% της Συρίας, 1,2 εκατ., δηλαδή.

Η Λουσία είναι μόλις 18 χρονών και παράτησε τις σπουδές της για να ενταχθεί σε αυτόν τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας. Ενάντια στις επιθυμίες των γονιών τους, αυτή και η αδερφή της εντάχθηκαν στην πολιτοφυλακή.

«Πήρα μέρος σε μάχη για πρώτη φορά στην περιοχή Al Hol, αλλά η ομάδα μου δεν έχει δεχθεί ακόμα επίθεση από το ISIS», αναφέρει η Λουσία.

«Μάχομαι με καλάσνικοφ αλλά δεν είμαι ακόμα έτοιμη να ενταχθώ στην ελίτ των σκοπευτών», προσθέτει η νεαρή.

Οι μαχήτες εκπαιδεύονται σε έναν παλιό μύλο, σε πρόγραμμα που περιλαμβάνει στρατιωτική εκπαίδευση, γυμναστική αλλά έχει και ακαδημαϊκά στοιχεία.

Με περιορισμένη εμπειρία στη μάχη, η ομάδα επικεντρώνεται κυρίως στην προστασία χριστιανικών περιοχών.

Η Ταμπίρτα Σαμίρ, 24 ετών, η οποία επιβλέπει την εκπαίδευση, εκτιμά πως περίπου 50 γυναίκες-μαχητές έχουν εκπαιδευτεί.

«Δούλευα σε έναν συριακό πολιτιστικό σύλλογο, αλλά τώρα έχω την ευχαρίστηση να εργάζομαι στον στρατιωτικό τομέα», δηλώνει η Ταμπίρτα και συνεχίζει:

Δεν φοβάμαι το Daesh. Θα είμαστε παρόντες στις μελλοντικές μάχες εναντίον των τρομοκρατών».

 

 

 

 ΑΠΟ iefimerida

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ