ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!! Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας που καλύπτει ενοίκιο, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!

ΒΟΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ !!! Πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας που καλύπτει ενοίκιο, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ!!! ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ !!!

Με χρηματοδότη από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», διανύει τον τέταρτο κύκλο δράσης του, το πρόγραμμα Κοινωνικής Κατοικίας της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης Praksis, που υλοποιείται από τον Μάρτιο του 2012 σε Αττική και Θεσσαλονίκη!

 Σκοπός του προγράμματος είναι να ανακουφίσει νοικοκυριά Ελλήνων με ανήλικα παιδιά που έχουν υποστεί μείωση στο εισόδημά τους με αποτέλεσμα να μην μπορούν να ικανοποιήσουν βασικές καθημερινές ανάγκες και να συσσωρεύουν οφειλές λόγω των οποίων απειλείται η κατοικία τους.

Το πρόγραμμα καλύπτει μέρος του στεγαστικού δανείου ή του ενοικίου της κατοικίας που διαμένουν, καθώς επίσης λογαριασμούς ΔΕΚΟ και έξοδα διατροφής.

Σύμφωνα με την οργάνωση, ποσοστό μεγαλύτερο του 80% των νοικοκυριών που έχουν μέχρι τώρα εξυπηρετηθεί, εντάχθηκαν στο πρόγραμμα έχοντας υψηλές οφειλές να αποπληρώσουν.

Από το Μάρτιο του 2012, έχουν εξυπηρετηθεί περισσότερες από 4.500 οικογένειες οι οποίες πληρούσαν τα κριτήρια ένταξης στο πρόγραμμα ενώ περισσότερες από 7.500 προσήλθαν και έλαβαν επί μέρους υπηρεσίες.

Μέσω του προγράμματος μέχρι στιγμής το 75% των ωφελούμενων έχει «ομαλοποιήσει την κατάστασή του» και έχει βγει τελείως από τα χρέη που είχε, ενώ το 62% έχει ενταχθεί πλήρως στην αγορά εργασίας έχοντας τη δυνατότητα να ανταποκριθεί απολύτως στις οικονομικές υποχρεώσεις του.

Η ομάδα του προγράμματος, η οποία αποτελείται από κοινωνικούς επιστήμονες, εργασιακούς συμβούλους, χρηματοπιστωτικό σύμβουλο και νομικό πλαισιώνει την προσπάθεια της κάθε οικογένειας ξεχωριστά και είναι υπεύθυνη για την ενδυνάμωση των ενήλικων μελών του κάθε νοικοκυριού μέσα από την εργασιακή συμβουλευτική ώστε να διευρύνουν τον ορίζοντα αναζήτησης εργασίας και να ανακτήσουν την αυτονομία τους.

 Από το 2012 έως και σήμερα, μέσω της δράσης, έχουν υποστηριχθεί περισσότερες από 2.500 οικογένειες, στις οποίες προσφέρθηκε οικονομική, επισιτιστική, ιατροφαρμακευτική και ψυχοκοινωνική βοήθεια, καλύπτοντας βασικές ανάγκες των νοικοκυριών τους και, ως εκ τούτου, βοηθώντας τις οικογένειες  να διατηρήσουν την οικονομική και την οικιστική τους ανεξαρτησία. Το πρόγραμμα προσφέρει, επίσης, συμβουλευτική υποστήριξη από κοινωνικούς λειτουργούς, αλλά και ειδικούς σε θέματα αποσχολησιμότητας και οικονομικής διαχείρισης, οι οποίοι συνεργάζονται με την κάθε οικογένεια, με στόχο τη δημιουργία ενός ρεαλιστικού, εξατομικευμένου και βιώσιμου πλάνου, μέσω του οποίου οι οικογένειες θα μπορέσουν να απομακρυνθούν από το φάσμα της φτώχειας. 

Από τις οικογένειες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα από το 2012 έως σήμερα, η πλειονότητα έχει ήδη βρει δουλειά, έχει μειώσει ή ακόμα και εκμηδενίσει τα χρέη της, ενώ σε όλες τις οικογένειες έχει μειωθεί ή εξαφανιστεί ο κίνδυνος της «αστεγίας».    

Η νέα δωρεά του Ιδρύματος αναμένεται να ενισχύσει επιπλέον το πρόγραμμα, καθώς μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα προσφέρει στήριξη σε επιπλέον 2.000 άνεργες οικογένειες, σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Ο Ανδρέας Δρακόπουλος, Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, δήλωσε: «Η νέα δωρεά υποστήριξης του προγράμματος «Κοινωνική Κατοικία», έχει σαν κύριο στόχο της την προστασία των οικογενειών, οι οποίες είδαν τη ζωή τους να ανατρέπεται εξαιτίας της κρίσης. Επίσης, η δωρεά αυτή έρχεται σαν επιστέγασμα της βράβευσης της PRAKSIS, με το Ετήσιο Βραβείο του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος για το Φιλότιμο, αναγνωρίζοντας έτσι τη συμβολή της δράσης του οργανισμού στις προσπάθειες προστασίας όλων όσοι σήμερα χρειάζονται μεγαλύτερη βοήθεια και ένα πιο ισχυρό δίχτυ ασφαλείας».

Από τον Ιανουάριο του 2016 γίνονται δεκτά αιτήματα είτε ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα της Praksis (www.praksis.gr) είτε τηλεφωνικά στο 2105205200 για την Αθήνα και στο 2310502777 για τη Θεσσαλονίκη.

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με το Πρόγραμμα «Συν στο Πλην», παρακαλούμε επικοινωνήστε με την PRAKSIS,

στο τηλέφωνο 210 520 5200, email info@praksis.gr

ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΜΑΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΗΣΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΤΟ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΓΚΗ !!!!

 

ΑΠΟ   dikaiologitika / snf.org

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ