ΠΑΛΙ ΘΥΣΙΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !

ΠΑΛΙ ΘΥΣΙΕΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ... ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ !

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των τριών χειριστών του ελικοπτέρου Agusta Bell 212 του Πολεμικού Ναυτικού, που κατέπεσε στη νησίδα Κίναρο, δυτικά της Λέρου, στις 02.45 το πρωί, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση που από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Όπως ανακοινώθηκε, τα τρία μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου είναι οι: κυβερνήτης Αναστάσιος Τουλίτσης, συγκυβερνήτης Κωνσταντίνος Πανανάς και ναυτίλος Ελευθέριος Ευαγγέλου. Σύμφωνα με το υπουργείο έχει υπάρξει ενημέρωση των οικείων των τριών χειριστών.

«Δεν μπορώ να πω καν συλλυπητήρια στις οικογένειες γιατί δεν έχουν εντοπιστεί όλα τα κομμάτια του ελικοπτέρου. Οι συνθήκες είναι πολύ δύσκολες στην περιοχή. Η περιοχή όπου εντοπίστηκαν τα συντρίμμια είναι πολύ αποκρημνη», δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Ευάγγελος Αποστολάκης.

Με ανάρτησή του στο Twitter νωρίτερα, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, διέψευσε ότι έχουν βρεθεί οι σοροί των τριών χειριστών. «Όλα όσα γράφονται για ανεύρεση σορών είναι ψεύδη, ειδικές δυνάμεις τώρα προσεγγίζουν. Τουλάχιστον σεβαστείτε τις οικογένειες των αξιωματικών», έγραψε σε tweet του.

Και τουρκική ΝΟΤΑΜ

Μετά την ελληνική ΝΟΤΑΜ (ειδοποίηση προς αεροπόρους) για την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, σε αντίστοιχη κίνηση προέβη και η Άγκυρα, ζητώντας την αναφορά στις τουρκικές αρχές οποιουδήποτε κινείται στην περιοχή. Πρόκειται για μια πάγια τακτική της Τουρκίας σε αντίστοιχες περιπτώσεις, στο πλαίσιο της προσπάθειας αμφισβήτησης των κυριαρχικών ορίων της Ελλάδας στην περιοχή. Η κίνηση αυτή στη συγκεκριμένη συγκυρία δημιουργεί εύλογους συνειρμούς ως προς την πολυπλοκότητα της προωθούμενης παρουσίας του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, με αντικείμενο τη διαχείριση του μεταναστευτικού ζητήματος. 

Το χρονικό της πτώσης

Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο τακτικού σεναρίου άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 2/16.

To ίχνος του ελικοπτέρου χάθηκε από τα ραντάρ στις 02.45 στην περιοχή της Κινάρου, δυτικά της Λέρου. Όπως ανακοινώθηκε, χάθηκε συγχρόνως η επαφή από το ραντάρ και η επαφή επικοινωνιών, ενώ δεν είχε αναφερθεί κάποια βλάβη από το πλήρωμα του ελικοπτέρου. Αμέσως σήμανε συναγερμός και ξεκίνησαν έρευνες για τον εντοπισμό του. Στις 04.40 εντοπίστηκε θερμικό ίχνος του σε αποκρημνη περιοχή βορειοδυτικά της Κινάρου, ενώ στις 07.01 υπήρξε και οπτικός εντοπισμός τμημάτων του ελικοπτέρου.

Το ΑΒ-212 πετούσε σε ύψος 390 ποδιών και σύμφωνα με τον κ. Αποστολάκη, οι καιρικές συνθήκες ήταν πολύ φυσιολογικές, ενώ τα ελικόπτερα αυτά, όπως είπε, έχουν εξαιρετικές δυνατότητες.

Στις συνεχιζόμενες έρευνες συμμετέχουν ομάδα των υποβρυχίων καταστροφών, η 1η Μοίρα της ειδικής δύναμης της Πολεμικής Αεροπορίας (ΜΕΕΔ), τμήμα αλεξιπτωτιστών του Στρατού Ξηράς και τμήμα της ΕΜΑΚ.

ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΙ ΦΙΛΕ ..

Αυτοί είναι που αν πιάσει φωτιά το σπιτι σου πρώτοι θα τρέξουν...
Αυτοί είναι θα σώσουν τον καθένα πέρα από χρώμα και φυλή...
Αυτοί είναι που προσέχουν παντού και πάντα αυτό που λέμε όλοι μας πατρίδα και όλους εμάς...
Αυτό και άλλα πάρα πολλά...
Η σκέψη μας και η καρδιές μας στις οικογένειες των παλικαριών μας .... 
ΓΙΑΤΙ ΟΛΩΝ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΦΙΛΟΙ , ΑΔΕΛΦΙΑ, ΠΑΙΔΙΑ...

https://

https://

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ